Monthly Archives: March 2013

partyyyy!!! :)

Standard

IMG_8611 -kkHari Sabtu kemarin adalah hari H-nya: pesta ultah Sky yang pertama!

Persiapannya:
Aku dan Stella biasanya tidak merayakan hari ultah kami, atau hanya merayakan berdua saja. Tapi untuk ultah pertama Sky tentunya kami ingin mengadakan pesta yang seru. Kecil-kecilan saja, tapi yang penting berkesan. Sebagai persiapan kami mencari-cari ide di internet. Ada ide untuk mengadakan pestanya di taman bermain anak, di children farm (peternakan khusus untuk anak), dll. Tapi yang paling sering kami baca adalah saran untuk mengadakan pestanya di rumah saja, dengan orang-orang yang kebanyakan telah dikenal oleh anak yang berulang tahun, supaya dia merasa aman dan tenang. Maka itu pestanya kami adakan di rumah dan hanya mengundang oma, teman dan tetangga-tetangga dekat.

Di pestanya akan ada dua momen istimewa: meniup lilin di tart ulang tahun (tradisi Belanda) dan makan dari puncak ‘tumpeng’ (tradisi Jawa).

Sekitar sebulan lalu Stella sudah membuat dan menyebarkan undangan ultah dengan kolase foto Sky selama setahun sebagai sampul kartunya (lihat pos blog yang ini) dan memesan tumpeng dan teman-temannya pada seorang kenalan, Ibu yang berasal dari Indonesia juga.

Minggu terakhir sebelum pesta kami sudah menghias ruang keluarga dengan slinger, bendera dan balon-balon. Sehari sebelum pesta kami membuat tart ultah, dan hari Sabtu jam 3 siang tamu-tamu mulai berdatangan (orang tua Stella juga ikut menonton lewat Skype).

Pestanya:
Wah, Sky senanggg sekali (dan kami juga tentunya!)!! Dia meniup lilin ultahnya (dengan bantuan papa mama) dan makan nasi kuning dari puncak tumpeng (dan sesudahnya juga tidak berhenti makan, hehe…lemper, pastel, spekkoek, mie, ayam…masuk semua deh!). Tapi dia terutama menikmati keberadaan dan perhatian teman-temannya. Awalnya sedikit malu-malu tapi lama-lama makin terbiasa dan makin berani mendekati orang-orang dan berjalan kesana-sini. Ah betapa bangganya kami pada putri kecil kami. Sudah setahun sekarang usianya dan sudah bisa melumerkan hati kami dengan tawa riang dan aksi-aksi lucunya.

Sky sayang…selamat ultah ya, we ♥ you sooo much! 🙂

Ini link kolase video pesta ultahnya, dan ini link untuk melihat foto-foto di Flickr. Klik foto pertama, klik sesudahnya “L” kalau ingin melihat fotonya agak besar, dan kalau ingin melihat foto berikutnya tinggal memencet panah ke kanan di keyboard. Kalau ingin men-download foto bisa klik opsi “view all sizes” di kanan atas, dan sesudahnya pilih “download….” (atau pilih ukuran lain yang dikehendaki).

***

IMG_8642 -kkZaterdag was het dan zover: We gaan Sky haar verjaardag vieren!

De voorbereiding:
Stella en ik vieren normaal gesproken onze verjaardag vrij ingetogen. Maar voor Sky wilden we toch een leuk verjaardagsfeest organiseren. Het hoeft niet groot te zijn, we vinden dat een mooie herinnering belangrijker is dan de grootte. Het begon een aantal maanden terug met het bekijken van de verschillende mogelijkheden: kinderboerderij, speelparadijs, internet raadplegen etc etc.
Meerdere keren kregen wij het advies om haar eerste verjaardag vooral in een vertouwde omgeving te vieren zodat Sky zich veilig en vertrouwd voelt. Daarom gekozen voor een feest thuis.
Het feest zal twee belangrijke momenten hebben: verjaardagstaart uitblazen (een Nederlandse traditie) en de eerste hap van een ‘tumpeng’ eten (piramide van gele rijst omringd met bijgerechten, een Javaanse traditie).

Een maand geleden heeft Stella een speciale verjaardagsfeest uitnodiging gemaakt voor 30 maart met als voorkant de 1 jaar – fotocollage (zie deze post) en een tumpeng inclusief Indonesische hapjes bij een vriendin besteld.

Afgelopen week is de woonkamer versierd met slingers, vlaggen en ballonnen. Een dag tevoren hebben we de taart gemaakt en zaterdag was het dan zover, om 15h kwamen onze gasten  (ook de ouders van Stella keken mee via Skype).

Het feest:
Wat heeft Sky (en wij!) genoten!! Ze heeft de verjaardagstaart uitgeblazen (met een beetje hulp van papa en mama) en ze heeft de eerste hap van de tumpeng gegeten (en daarna maar blijft eten, haha…ze vindt al de Indonesische hapjes super lekker!). Maar vooral ze heeft genoten van alle aandacht van vriendjes en vriendinnetjes. Eerst een beetje verlegen maar later lekker in haar element. O wat zijn wij trots op onze dochter. Ze is 1 jaar en weet nu al ons in-te-pakken met haar vrolijke lach en leuke reacties.

Lieve lieve Sky…gefeliciteerd met je verjaardag, we ♥ you sooo much! 🙂

Hier is de video-collage van de grote dag, en hier ga je naar Flickr toe waar foto’s van het feest te bekijken zijn. Klik op de eerste foto, klik daarna op “L” als je het groot wilt bekijken, en om naar de volgende foto te gaan kun je gewoon op de rechterpijl op de toetsenbord drukken. Als je een foto voor jezelf wilt hebben kun je de optie “view all sizes” rechtsboven klikken, en daarna op “download….” (of andere afmeting kiezen zoals gewenst).

birthday cards

Standard

IMG_8526 -kk

Senang deh bangun tidur seperti ini! Sky sekarang tidur siang di kasur kecil yang kami taruh di ruang keluarga, dan kemarin siang dia baru saja terbangun saat papa pulang dan membawa setumpuk kartu ulang tahun, semuanya untuk Sky! Wah dia senang banget, terima kasih semuanya: oma, para om dan tante dan teman-teman!!! 🙂

***

Dat is nou leuk wakker worden! Ze slaapt tegenwoordig op een matrasje in de woonkamer, en gisterenmiddag was ze net wakker toen papa binnen liep met een stapel kaarten, allemaal voor Sky! Ze is erg blij met al die kaarten, dank jullie allemaal: oma, alle tante’s en oom’s en vriendjes en vriendinnetjes!!! 🙂

a year in pictures ♥

Standard

uitnodiging -kkk

Dari umur 1 hari sampai hari ini, 1 hari sebelum ulang tahunnya yang pertama…wow, setahun sudah berlalu! Setahun yang penuh kenangan, yang kami yakin bakal sering kami bicarakan di tahun-tahun mendatang. Setahun yang dipenuhi peristiwa-peristiwa istimewa, tawa dan cinta, tapi juga disisipi oleh masa-masa penuh frustrasi dan air mata. Tahun pertama bersama putri kecil kami…dan semoga masih sangat banyak tahun-tahun seperti ini yang akan bisa kami alami bersama! 🙂

***

Van 1 dag oud tot vandaag, 1 dag voor haar eerste verjaardag…wat een jaar! Een zeer memorabel jaar, een jaar dat wij nog lang over zullen mijmeren, een jaar met ongekend aantal hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Gevuld met lach en liefde, en ook met tranen en frustraties. Het eerste jaar met onze mooie meisje…en dat er nog véle van zulke jaren mogen volgen! 🙂

little imitator

Standard

4 -kkSky makin sering meniru kata-kata dan tingkah laku kami nih. Jadi musti ekstra hati-hati kalau bicara dan melakukan sesuatu. Seperti yang terlihat di film ini, saat dia makan buah plum dan kemudian ikut-ikutan mengelap lantai seperti yang dicontohkan mama. Lucu juga punya asisten kecil di rumah begini, hehe…biarpun sayangnya yang dilap cuma sepetak kecil yang sama, sehingga bagian itu bersih mengkilat tapi yang lain tetap kotor, hehehe… Oya, dia juga sudah (hampir) bisa menyalakan dan mematikan penyedot debu lho, cuma kurang kuat saja, tapi yang jelas tombol yang ditekannya sudah betul!

***

Sky immiteert ons steeds meer, zowel in woorden als in daden. Het is nu echt opletten geblazen met wat we zeggen en doen! Het “poetsen” zoals in dit ‘pruim eten‘ filmpje heeft ze gedaan nadat zij mama een paar keer de vloer zag boenen. Handig, zo’n hulpje in huis, alleen een beetje jammer dat dat poetsen maar op 1 plek gebeurt. Dat plekje wordt dan blinkend schoon, dat wel, hihihi…. Oja, het stofzuigen aan- en uitzetten kan ze ook al bijna. In ieder geval heeft ze de juiste knop al ontdekt!