Monthly Archives: August 2012

bedtime stories

Standard

Beberapa rekaman diam-diam tentang kegiatan2 Sky di ranjang: memeriksa boneka beruang sambil mengisap kempong, ngoceh dan berbunyi-bunyi ‘brrrrbbbrbll’, mencoba berguling dengan menarik-narik jeruji ranjang… Dengarkan bunyi ‘tok’ beberapa detik sebelum akhir rekaman: kepalanya membentur jeruji, tapi terusss saja lanjut seperti nggak ada apa-apa, hehehe…

***

Een paar stiekeme opnames van wat Sky allemaal in bed uitspookt: knuffelbeertje onderzoeken en fopspeen zuigen, brabbelen, ‘brrrrbbbbrbll’ mompelen, proberen te draaien door zich aan de spijlen te trekken… Let ook op het geluid ‘tock’ tegen het eind: haar hoofdje tegen de spijlen, en gewoon verder gaan alsof er niets aan de hand is…hihihi…

mama’s girl

Standard

Matanya sewarna dengan mataku, hidungnya juga sepertinya sama pesek dengan hidungku, hehehe…

***

Haar ogen hebben dezelfde kleur als de mijne, haar neus, voor zover ik het zie, is ook even klein als mijn neus…hihi…

***

My baby, my beautiful Sky,
Live the life,
be happy in all you have.
Discover the world,
reveal its mysteries.
Let your heart guides you,
in all of your journeys.

teething on everything

Standard

Sebegitu ramainya matras tempat bermain dipenuhi oleh figur2 lucu dan macam2 mainan2 gantungan, yang dipilih Sky buat dikunyah-kunyah adalah…tiang matrasnya! Bahkan sampai mengangkat seluruh matras buat mengisap pojokan matrasnya, buset dah! 😀

***

Zoveel leuke figuurtjes en speeltjes op het speelkleed, maar wat heeft ze het liefst om te knabbelen? Juist, de boog! Ze tilde zelfs het hele kleed op om bij de hoek te kunnen sabbelen, tja… 😀

5 months old today!

Standard

5 bulan umurnya…nggak bisa diam kecuali kalau tidur, sudah nggak mau ditaruh telentang, maunya selalu berguling dan tengkurap, bergulingnya sudah lancar dua arah dan radiusnya semakin lebar (sudah keluar matras tempat bermain, jadi sering mendarat di lantai), sudah mencicipi hampir semua sayur dan buah yang dibolehkan untuk bayi seusianya, sudah makin seimbang melihat ke arah kiri dan kanan, memasukkan segala yang bisa diraih ke mulut, selalu tertawa-tawa riang kalau mendengar bunyi2 lucu atau melihat muka2 aneh, senang sekali berpelukan dengan papa dan mama, penasaran dengan barang-barang di sekitarnya terutama segala yang bergerak, sudah hampir tidak pas untuk ditidurkan di kereta dorongnya jadi makin sering kita bawa dengan gendongan, sudah teratur ngemut jempol (kanan)nya terutama kalau mau tidur (jadi kita sering menggantinya dengan kempong atau separah-parahnya mencoba memasukkan jempol kirinya, hehe), makin sering mengoceh dan menirukan bunyi-bunyi, mulai mengenali namanya, tidur siangnya makin sedikit tapi untung masih teratur, tidur malam biasanya dari jam 7 sampai jam 7 lagi diseling menyusu sekali sekitar jam 3, dan trend terbarunya adalah ‘berenang gaya punggung’ (lihat tulisan sebelumnya) bahkan juga kalau sedang diganti popoknya (yang berarti bahaya besar kalau sampai terjun bebas dari atas lemari tempat ganti popok, susah sekali memeganginya supaya anteng!). Baby kecil kita sudah makin besar, makin kuat dan makin manis… 🙂

***

5 maanden oud…ligt nooit stil behalve in haar slaap, wil bijna niet meer op haar rug gelegd worden, rolt al twee kanten op met een steeds groter gebied (buiten het speelkleed en belandt ze zelfs vaak op de vloer), heeft bijna alle mogelijke groenten en fruit al geproefd, kijkt steeds meer gelijkwaardig links en rechts, kauwt op alles wat binnen haar bereik ligt, lacht en giert op gekke bekken en vreemde geluiden, gek op knuffelen met papa en mama, nieuwsgierig op alles en vooral alles wat beweegt, past bijna niet meer in haar ligwagen dus nemen we haar steeds vaker mee in de draagzak, duimt regelmatig op haar rechterduim vooral om in slaap te vallen (waarna we met alle macht haar op de fopspeen of desnoods op haar linkerduim te laten duimen…), brabbelt en doet klanken na, begint haar naam te herkennen, slaapt ‘s middags steeds minder maar wel met goede regelmaat, slaapt ‘s avonds meestal van 7 tot 7 met één keer voeding rond 3 uur, en doet recentelijk aan ‘rugslag zwemmen’ (zie vorige post) ook op het aankleedkussen (het kost ons echt veel moeite om haar tegen te houden!). Onze kleine meid wordt steeds groter, sterker, en mooier… 🙂

couch back crawling

Standard

Olahraga terbaru Sky nih: ‘berenang’ gaya punggung di sofa, hahaha…rekor pribadinya, seperti yang terlihat di sini, adalah 45 detik dari satu sisi ke sisi lain. Dan kita suporternya bersorak-sorai tiap kali dia berhasil memecahkan rekornya lagi, hehehe… 😀

***

Sky’s nieuwste sport: rugslag ‘zwemmen’ op de bank, hihihi…haar persoonlijke record, zoals hier te zien is, is 45 seconden van een kant naar de andere. En wij maar aanmoedigen en juichen als het weer eens gelukt is… 😀

mosquito bites

Standard

Satu di pipi, satu di dagu dan satu di dahi: bentol2 merah. Dugaan kita sih digigit nyamuk, tapi besok musti kita lihat lagi apa betul begitu. Asal jangan tambah parah saja. Sky sendiri kelihatannya tidak merasa apa-apa, juga tidak menggaruk atau meraba-raba, untunglah. Di foto terlihat Joop sedang memberi Sky extra porsi susu. Saat ini aku sedang sibuk memperbarui stok ASI beku di freezer. Karena ASI di freezer cuma bisa disimpan selama 3 bulan, dan ASI pertama yang aku simpan di freezer bertanggal hampir 3 bulan lalu. Jadi sekarang Sky tiap hari mendapat tambahan susu yang dicairkan dari freezer (dia senang-senang saja tuh dengan rasanya, dan Joop juga senang karena bisa memberi minum, hehe), dan tiap hari aku memompa seporsi ASI extra untuk dibekukan lagi di freezer. Operasi logistik besar-besaran nih, haha!

***

Eén op haar wang, één op de kin en één op het voorhoofd: rode bultjes. We dachten dat het muggenbultjes waren, morgen maar nog eens kijken of ze niet erger worden. Zij heeft er zo te zien geen last van, niet gekrabd ofzo, gelukkig maar. Op de foto gaf Joop haar een extra portie melk die ontdooid was uit de vriezer. Ik ben op dit moment bezig het melk voorraad in de diepvries te verversen. Het blijft namelijk maar 3 maanden goed, en gezien de datum op de deksel is de oudste melk al bijna 3 maanden geleden ingevroren. Dus krijgt Sky nu elke dag extra melk (zij vindt de ontdooide melk prima smaken en Joop vindt het leuk om te geven) en kolf ik elke dag bij voor een nieuw lading voorraad. Een hele logistieke operatie, haha!

Sky and Louis

Standard

Setiap kali Louis lewat di dekat Sky dia bakal menjulurkan tangannya ke arah si kucing. Tertarik akan segala gerak-gerik dan tingkahnya. Sebaliknya Louis tidak terlalu tertarik kepada Sky. Yah, beberapa kali dia mengendus-endus atau mengeluskan kepalanya pada kaki-kaki Sky, tapi biasanya dia menjaga jarak. Memang kita sejak awal sangat berhati-hati, mungkin karena itu Louis sudah terbiasa untuk tidak terlalu mendekati Sky. Kehati-hatian kita memang terbukti perlu, karena pernah sekali beberapa waktu lalu kaki Sky tidak sengaja menendang badan Louis (waktu dia sedang menyusu dan Louis berbaring di sebelahku), dan sebagai reaksi Louis membalik dan menggigit jari kaki Sky, yang untungnya waktu itu memakai kaus kaki. Insting binatangnya tentu, dan sebetulnya dia tidak menggigit keras-keras, tapi tetap saja kita masih dan makin berhati-hati. Beberapa kali kita juga mencoba mengeluskan tangan Sky ke kepala dan badan Louis, tapi hasilnya selalu segenggam bulu kucing yang diremas tangan Sky (dan yang harus langsung kita cuci dari tangannya), ah Louis malang, hehe…Jadi kita menunggu dulu sampai Sky bisa lebih menguasai gerakan-gerakannya sebelum dia boleh mendekati Louis. Sementara itu tadi pagi tumben Louis tertarik pada mainan Sky (mungkin karena bunyinya bergemerincing). Jadi aku cepat-cepat memotret, tapi tetap super waspada jangan sampai cakarnya keluar!

***

Iedere keer als Louis in de buurt van Sky komt, steekt ze haar handen naar hem uit. Ze vindt de kat wel reuze interessant. Andersom is nog niet echt het geval. Een paar keer snuffelde Louis voorzichtig of gaf hij een kopje langs Sky’s haar beentjes, maar meestal bewaart hij goed afstand. Dat komt ook omdat wij tot nu toe erg voorzichtig zijn geweest. En het is maar goed ook, want één keer trappelde Sky met haar voetjes per ongeluk op Louis en als reactie beet hij haar sokjes. Het blijft een dierlijke instinct wat in zo’n situatie naar voren komt. Gelukkig had Sky toen sokjes aan, en beet Louis ook niet echt hard, maar toch! Verschillende keren hebben we Sky’s handje voorzichtig langs Louis zijn kop of lichaam laten aaien, maar tot nu toe resulteerde het alleen in plukjes haar wat zij uit die arme kat trok (en dat wij dan snel van haar handen wassen). Dus het lijkt ons veiliger om te wachten totdat Sky haar bewegingen beter kan beheersen, voordat zij dichterbij Louis mag komen. Vanmorgen had Louis ineens wel belangstelling toen Sky met rammeltjes lag te spelen, dus heb ik snel wat foto’s gemaakt, maar wel met een waakzaam oog!