making paper snowman and messy napping schedule

Standard

blog2

Terinspirasi oleh blog ini, kemarin dan hari ini Sky dan mama membuat prakarya dua buah boneka salju dari kertas. Sekarang keduanya bersanding bersebelahan di pintu lemari. Dibuat dari bekas amplop birunya dinas pajak, amplop oranye dari bank ING, bungkus kertas coklat dan kertas warna-warni dari majalah bekas, hehe…asyik sekali membuat prakarya begini! Waktu papa pulang kerja kemarin, yang pertama Sky lakukan adalah membawa papanya ke lemari untuk menunjukkan hasil karyanya. Bangga banget, dia bilang berulang-ulang (dalam bhs. Belanda): “bikin boneka salju!”. Di blog yang sama juga terdapat link dengan bermacam-macam ide aktivitas untuk anak pra-sekolah (sekitar umur 2-4 tahun). Aku pasti akan sering membuka dokumen ini lagi untuk merancang kegiatan buat Sky!

Sejak Sky melewatkan tidur siangnya, sudah 5 hari ini dia tidak pernah tidur dengan jadwal yang sama. Kacau balau pokoknya. Sekali dia sudah minta tidur jam 11 pagi (dan betul-betul cepat tidur waktu itu), hari berikutnya ngotot tidak mau tidur, tapi waktu aku membawanya ke atas jam 14.30 toh mau-mau saja. Dan hari ini dia jatuh tertidur di mobil sekitar jam 12.30. Sayangnya 10 menit kemudian kami sampai di rumah, dan waktu kami memindahnya dari mobil ke ranjang di ruang keluarga dia terbangun, ngamuk2 dan jadi tidak bisa tidur lagi. Tapi sekitar jam setengah 5 sore dia rewel luar biasa, jadi aku membawanya ke kamar tidurnya. Betul saja, dia langsung tertidur. Setelah setengah jam kami bangunkan (ngamuk lagi tuh) karena kalau tidak nanti malamnya tidak bisa tidur. Untungnya walaupun siangnya kacau, tidur malamnya masih bagus dan utuh. Yang lucu adalah bangun paginya sekarang maju sedikit-sedikit. Yang tadinya sekitar jam setengah 8, menuju ke jam 7, kemarin jam 6.45 dan hari ini jam setengah 7 lebih sedikit. Mungkin karena jam terbitnya matahari juga maju sedikit-sedikit (menuju ke musim semi).

***

Geïnspireerd door deze blog, hebben we gisteren en vandaag twee sneeuwpoppen van papier geknutseld. Nu staan ze naast elkaar te pronken op de kast. Wat een belasting envelop, ING envelop, chocolade eitje omhulsel en kleurrijke papieren van een Kampioen tijdschrift allemaal niet kunnen doen! Hihi… Het was super leuk om te doen. De eerste wat Sky deed toen papa gisteren van zijn werk thuiskwam was papa naar de kast brengen om hem de sneeuwpop te laten zien. Zo trots was ze. “Sneeuwpop g’maak”! zei ze dan. Op de blog staat ook een link met nog meer ideeën voor “pre-schoolers” (van 2 tot 4 jaar ongeveer). Ik ga zeker het document nog vaak erbij halen om activiteiten voor Sky te verzinnen!

Sinds Sky een middagdutje heeft overgeslagen, heeft zij in 5 dagen tijd geen enkele dag op hetzelfde tijdstip haar dutje gedaan. Een ratjetoe. Één keer wilde ze al om 11u slapen (en dat deed ze ook), de volgende dag wilde ze echt niet slapen totdat ik haar om 14.30 toch zonder morren naar boven kon dragen. En vandaag viel ze in de auto in slaap, rond 12.30. Maar helaas was onze poging om haar slapend te verplaatsen van de auto naar het bedje in de huiskamer mislukt. 10 minuten geslapen dus (en daarna boos en huilend wakker, en niet meer in slaap vallen). Maar iets na half 5 was ze toch zo jengelig als wat, dat ik haar, ondanks haar protest, naar haar slaapkamer heb gebracht. En ja hoor, ze sliep niet lang daarna. Wel hebben we haar na een half uur wakker gemaakt (weer boos en flink huilen), want anders kan ze vanavond niet slapen. Gelukkig is ondanks dit alles, haar avondslaap nog goed en intact gebleven. Wel wordt ze beetje bij beetje steeds eerder wakker in de ochtend. Van rond half 8, naar 7u, gisteren om kwart voor 7 en vandaag iets na half 7. Misschien omdat het ook eerder licht is?

Advertisements

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s